Forskere vil teste, om beskeder fra en app kan virke som motivation til at drikke mindre

I et nyt projekt vil forskere fra Syddansk Universitet teste, om beskeder fra en app kan virke som motivation til at drikke mindre. De søger derfor borgere, der vil deltage i testen.

På Syddansk Universitet er et projekt kaldet SELMA netop blevet sat i søen med det formål at hjælpe borgere over 55 år med at reducere deres alkoholforbrug.

I spidsen for projektet står Silke Behrendt, lektor ved Institut for Psykologi, og med støtte fra Trygfonden håber hun og hendes team at kunne gøre en reel forskel for mange danskeres livskvalitet.

-Vores mål med projekt SELMA er ikke at fjerne glæden ved et glas vin til middagen, men at støtte en sundere livsstil, hvor alkoholforbruget ligger inden for de anbefalede grænser. Det handler om at give folk redskaberne til selv at træffe de valg, der gavner deres helbred på lang sigt, forklarer Silke Behrendt.

Om projektet

Deltagelse i projektet er frivilligt, og alle interesserede mellem 55 og 80 år, der ønsker at opnå et sundere og reduceret alkoholforbrug, kan tilmelde sig.

Projektet indebærer også udfyldelse af en række spørgeskemaer før og efter forløbet. Dette tager ca. 35 minutter og hjælper forskerne med at evaluere projektet.

Du kan læse mere om testen og app'en via nedenstående link. Ønsker du at deltage, så findes tilmeldingsknappen nederst på den side, som der linkes til herunder hos Syddansk Universitet.